Voňavá polévka z červené čočky a rajčat
Tato polévka je rychlá, plná zdravých surovin a voňavá po kari. Věděli jste, že směs koření, známá pod názvem kari, se může svým složením u každého výrobce lišit? V naší nabídce najdete čtyři druhy směsí, různých stupňů pálivosti a různého složení. Pro přípravu této polévky se nám nejvíce hodí Kari Delikates, pokud se chcete opravdu zahřát vyzkoušejte Kari thajské.
Ingredience:
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
1,5 dcl červené čočky
0,7 l zeleninového vývaru
1 lžička kari
1 lžíce másla
sladká paprika
pepř
sůl
Na másle osmažíme nakrájenou cibulku. Jakmile trochu změkne, přidáme nakrájenou mrkev a restujeme dokud nezačne trochu pouštět barvu. Přidáme na plátky nakrájený česnek a jednu lžičku kari, asi na minutu opražíme. Vlijeme plechovku rajčat, zeleninový vývar a propláchnutou čočku. Vaříme 15 minut, dokud není mrkev měkká. Potom doladíme solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou.