Kapustnica je silná slovenská polévka z kysaného zelí, která se podává třeba na Vánoce nebo na Silvestra. Dříve si ji muži dávali před prací na poli jako snídani, aby je zasytila na celý den. My jsme ...
Recepty, Strana 3
Pomalu se blíží podzimní plískanice a tak je potřeba začít utužovat imunitu. Než se pustíte do polykání tabletek, zkuste mnohem příjemnější cestu - jídla a delikatesy plné vitamínů. Mezi ně patří i kl...
Využijte krásného počasí babího léta a opečte si s rodinou brambory v ohni. Nebojte se toho, jsou chuťově úžasné a vy si originálním způsobem užijete společný čas. Tvarohovou náplň si připravte doma p...
Obrácený koláč je klasikou francouzské podzimní kuchyně. Doporučujeme ho zejména v případě, že máte k dispozici dobrá a voňavá jablka. Jeho zvláštnost spočívá v tom, že do formy nejdřív přijde ovoce a...
Rychlý cuketový koláč z listového těsta vás překvapí svou vyváženou chutí. Inspiraci jsme hledali v Řecku, kde je spojení cukety, oliv, oregana a sýru feta velmi oblíbená. Skvělá večeře a je o jednu c...
S cuketami se tento rok roztrhl pytel a my pro vás máme tip na cuketovou zavařeninu - relish. Víte, co to je? Jde o sladkokyselou nakládanou zeleninu s pikantním kořením, která je v anglosaských...
Klasická francouzská dušená směs zeleniny ratatouille je známá po celém světě. Využívá letní zeleninu doplněnou voňavými bylinkami typickými pro francouzskou kuchyni (tymián a rozmarýn). Můžete ji pod...
S létem přichází čas na pestré saláty doplněné kvalitním masem. My vám nabízíme recept na pečené masové kuličky, pestrý salát a celerovo-koprovou zálivku. Odlehčenou stravou pomůžete vašemu tělu zvlád...
Skvěle chutná, jednoduchá na přípravu a přitom i trochu zdravější než klasická. To je naše špaldová pizza, kterou doplníme omáčkou z rajčat s naší bylinkovou směsí Bylinková pizza. Na těsto:1...
I v boji proti klíšťatům a jinému nepříjemnému hmyzu můžeme využít sílu přírodního koření. Osvědčený přípravek je například repelent z hřebíčku. Ten působí nejen jako přírodní odpuzovač hmyzu, ale je ...