V jednoduchosti je síla a tak než začnete experimentovat s kváskem, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na chleba bez hnětení. 3 hrnky hladké mouky + trochu na podsypání 1,5 hrnku vody ...
Recepty, Strana 2
Chcete se vyhnout kupování pečiva nebo si prostě chcete dopřát opravdu kvalitní chleba? Založte si se svými dětmi kvásek! Pojměte to jako experiment, který si můžete každý zaznamenávat, jak se vám jeh...
Při výběru vstupních surovin do výroby je potřeba dobře vybírat. My jsme zvolili cestu kvalitních českých surovin z našeho regionu, a proto jsme při produkci našich těstovin sáhli po mouce z Alfa Mlýn...
Klasické pečené kuře trochu jinak! Nechte se překvapit úžasnou šťavnatostí a strukturou takto upraveného masa. Ingredience: 1 kuře (cca 1 kg)3 citrony (nejlépe v bio kvalitě)1 vrchovatá lžič...
Indická kuchyň je láska na celý život. Voňavá kombinace drůbežího masa a indického koření je absolutně nepřekonatelná. Maso je díky jogurtové marinádě krásně křehké a šťavnaté a naše koření dodá jídlu...
K něčemu se vám přiznám. Tato polévka je moje láska a v zimě si ji často dávám i k snídani. Díky silné chuti vás zahřeje nejen v těle i na duši a dodá energii na celý den. Základem je červená čočka a ...
Jihočeská klasika na vánoční stůl! Luxusní bezmasé jídlo, kterému ovšem tvoří základ poctivé vepřové sádlo. Důležitá je konzistence, která by měla být uvnitř krémová a na povrchu správně opečená. 2...
Máte pocit, že na klasickém smaženém řízku se nedá nic zkazit nebo naopak vylepšit? Máme pro vás článek plný tipů pro ten nejdokonalejší řízek na světě. Blíží se Vánoce a silvestr, tak je třeba trochu...
Anýz Anýz poznáte podle lékořicové chuti, která je skvělým doplňkem sladkých pokrmů, chlebů a pečiva. Na Vánoce vynikne především v perníkovém koření nebo v cukroví jménem “anýzky”. No a dědečc...
Jako poslední podzimní recept (než se plně vrhneme na ty vánoční) vám nabízíme návod na voňavá pečená jablka ovoněná kořením a podávaná s vanilkovým šodó. Pravé vanilkové šodó se připravuje z bílého v...