Špaldová pizza s bylinkami
Skvěle chutná, jednoduchá na přípravu a přitom i trochu zdravější než klasická. To je naše špaldová pizza, kterou doplníme omáčkou z rajčat s naší bylinkovou směsí Bylinková pizza.
Na těsto:
150 g špaldové celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
4 lžičky olivového oleje
20 g kvasnic
150 ml teplé vody
Vše kromě vody a kvasnic smícháme v míse. Kvasnice rozmícháme do hladka ve vodě a přimícháme k suché směsi. Propracujeme rukama až nám vznikne pružné a nelepivé těsto. Vytvarujeme bochánek, který potřeme kapkou oleje a necháme 40 minut kynout.
Na omáčku:
1 plechovka krájených a loupaných rajčat
1 lžíce směsi Pizza bylinková
1 stroužek česneku
V malém hrnci necháme cca 20 minut prohřát na mírném ohni plechovku rajčat smíchanou s jednou lžičkou bylinkového koření na pizzu. V závěru vaření přidejte rozdrcený česnek.
Nakynuté těsto rozválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, Jako základ použijeme připravenou rajčatovou omáčka a obložíme dle vlastní fantazie. Na závěr posypeme směsí Pizza bylinková.
Pečeme 20 - 30 minut při 200 °C.