Pikantní karbanátky
Klasické karbanátky rozhodně nejsou žádnou novinkou. Pokud ale použijete výjimečné koření, dáte tomuto oblíbenému pokrmu další chuťový rozměr. My jsme vyzkoušeli balkánskou směs Adžika (odkaz) obsahující česnek, sladkou paprika, saturejku, chilli, kopr, bobkový list, bazalku, majoránku,petržel,koriandr a mátu. A je to pecka, jděte do toho taky.
Ingredience:
0,5 kg mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
3 stroužky česneku
1 lžička adžiky
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky petrželky
½ lžičky citronové kůry
2 lžíce chilli strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení
Jak na to?
Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a tvořte malé placičky. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat trochu strouhanky. Smažte z obou stran na kvalitním rostlinném oleji.
Nejlépe chutná s vařenými bramborami.