Pečené králičí stehno s bylinkami
Králičí maso je na jaře v nejlepší kondici a proto využijte lokální dodavatele a poptejte se po domácím králičím mase. Je dietní a když se dobře dochutí také velmi chutné. My vám přinášíme tip na náš oblíbený jarní recept s bylinkami.
Ingredience:
4 králičí stehna
100 g anglické slaniny (nakrájené na klínky)
1 cibule (nakrájená na jemno)
4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
kořenící směs Králík, Jehněčí
olej
2 dcl vývaru
hrst jarních bylinek (pažitka, jarní cibulka)
Jak na to?
Králičí stehna omyjte a prošpikujte klínky slaniny. Ze všech stran okořeňte směsí Králík, Jehněčí, případně můžete ještě trochu dosolit. Na rozpáleném oleji maso zprudka opečte, aby se zatáhlo a uvnitř zůstalo krásně šťavnaté. Vytáhněte z pekáčku a na výpeku orestujte na jemno nakrájenou cibuli. Na poslední minutu přidejte česnek nakrájený na plátky. Vložte králičí stehna zpět do pekáčku. Podlijte trochou vývaru a pečte na 180 °C cca hodinu. Před podáváním posypte bylinkami a zalijte výpekem.
Můžete podávat s bramborovou kaší. Na jaře to ale králíkovi sluší i se špenátem a bramborovým knedlíkem.