Kurkumové latté
Indické koření kurkuma se vyznačuje krásně zlatou barvou a podle ajurvédy mnoha léčivými účinky. V kuchyni je známá jako součást kari, kterému dodává typicky žlutou barvu. Prohlubuje chuť potravin a je vhodná pro ty, kteří nemají rádi příliš aromatické či pikantní koření.
My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na nápoj, který se přesně hodí pro zimní dlouhé večery. Potěší na těle i na duši a krásně rozehřeje zmrzlé ruce a nohy.
Ingredience:
250 ml oblíbeného rostlinného nebo obyčejného mléka (výborné je mandlové)
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 svitek skořice
špetka čerstvě mletého černého pepře
1 lžička třtinového nebo kokosového cukru
Jak na to?
V hrnci pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte. Ozdobte kurkumou.