Doprava ZDARMA od 1090 Kč

Česká cibulačka

Než začne sezóna zelených bylinek a první čerstvé zeleniny je potřeba ještě využít zásoby z podzimu. U nás v tomto období vede cibulačka. Taková ta klasická česká, bez vína a baget. Ale za to s topinkou zapečenou se sýrem.

Untitled design_3

Ingredience:

4 velké cibule
2 lžíce másla
2 lžíce celozrnné mouky
1 litr drůbežího bujónu 
1 lžička tymiánu 
pepř a sůl na dochucení 

Jak na to?

Cibuli nakrájíme nahrubo, osmažíme ji na másle do zlatova. Zaprášíme moukou, necháme cca minutu až dvě zasmažit a zalijeme vývarem. Vaříme asi půl hodiny, dokořeníme tymiánem, čerstvě mletým pepřem a solí, případně polévkovým kořením. Podáváme s nasucho opečenou topinkou zapečenou se sýrem.