Vysočina - Směs koření na salámy

Kód: 1389
Novinka Pouze Maloobchodní prodej
89 Kč
Skladem (>5 ks)

Salámy - Radost z domácího tvoření

Balení obsahuje 3 ks salámových střev

Vysočina

Domácí salám z Vysočiny, ten si člověk zamiluje. K tomu čerstvý chléb a kyselý okurek, to přece k procházkám po Vysočině patří. Pokud jste milovníky klasických chutí, hurá do přípravy tohoto skvělého salámu.

Obsah sáčku je určen na 2,5 kg díla

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Vysočina salám
výrobek neobsahuje přidaný glutaman sodný 

 

kořenící přípravek, sypká směs na salámy

Co budeme potřebovat:  1,3 kg boku, 0,7kg hovězí zadní , 0,5kg (druh masa je na Vaší volbě), 50g pragandy (dusitanové soli), kterou můžeme nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic

Příprava : Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 5-6mm. Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně promícháme, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí ( 2% tedy 20g/1kg díla).Nechte v nádobě do dílo do druhého dne odležet. Naplňte do uditelných salámových střívek (viz.balení). Nechte 24 hodin v lednici fermentovat. Salám osušte a vkládejte do udírny na cca 70°C. Udíme 12 hodin dozlatova.

Složení: pepř černý mletý, česnek granule, koriandr mletý 

TYP:

Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením,

popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentované výrobky ( studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80°C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.

Obsah sáčku je na 2,5 kg díla. 

Hmotnost : 20g

Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C 

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Na víkend řezníkem
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
3x
Nevyplňujte toto pole:
1
TS Avatar autora | 4.3.2025
Škoda že to nelze hodnotit.
1
TS Avatar autora | 3.3.2025
Za mě úplně jiná chuť jak Vysočina. Ten kdo to mých by to měl nejdříve zkusit.
Avatar autora Marcela Švecová (Administrátor) 6.3.2025
Děkujeme za připomínku. Receptura pepře na tradiční vysočinu obsahuje pouze sůl a pepř. K tomu není směs koření nutná. Stalo se však zvykem ii velkých výrobců, že ve složení se objevují i ​​jiné druhy koření, česnek, glutamany. My jsme naši směs vytunili podle našich chutí a jsme s ní takto spokojeni. Samozřejmě se nad dotazy zákazníků zamýšlíme a případně zvážíme úpravy receptur pro další sezónu. S pozdravem Marcela Švecová
1
Avatar autora | 17.12.2024
Není to vysočina. Chutná to spíše jak lanchmid. S vysočinou to nemá nic společného. Vrátím se k pepři a soli.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola