Paprikový salám pálivý - Směs koření na salámy
Kód: 990Detailní popis produktu
Paprikový salám pálivý |
kořenící přípravek, sypká směs na salámy
Co budeme potřebovat: 1,7kg boku, 0,7kg hovězí přední (druh masa je na Vaší volbě), 2 dcl studené vody, 50g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
Příprava : Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4 mm. Kousky masa můžete nakrájet na kostičky, aby vznikla pěkná mozaika na řezu.Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně rozmícháme ve 2 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla). Nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet.
Naplňte do uditelných salámových střívek (viz balení).nebo nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením. Salám osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udíme 12 hodin dozlatova.
Složení: paprika sladká, pepř černý, kmín, dextróza, glukózový sirup, extrakty koření ( paprika, chilli, rozmarýn, kmín, pepř černý, koriandr, česnek), česnek, pepř zelený
Sůl ve složení je jen nosič extraktů koření ( tedy maso musíte osolit) Koření neobsahuje sůl
Typ: Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentováné výrobky (studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80 C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.
Obsah sáčku je na 2,5 kg díla.
Hmotnost : 50g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na víkend řezníkem |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.