Ostravská klobása - Směs koření na klobásy
Kód: 1391Detailní popis produktu
Ostravská klobása |
kořenící přípravek, sypká směs na klobásy
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
2,5 kg vepřové plece, 2,5kg boku (druh masa je na Vaší volbě), 2-3 dcl vody, 100g pragandy (dusitanové soli), kterou můžeme nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
PŘÍPRAVA:
Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4mm. Do pomleté směsi přidáme koření, které rozmícháme ve 2-3 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí ( 2% tedy 20g/1kg díla). Nechte v nádobě do dílo do druhého dne odležet, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provoněno kořením. Naplňte do střívek velikosti 30-36mm. Klobásky osušte a vkládejte do udírny na cca 72°C. Udíme asi 7 hodin dozlatova.
TIP:
Klobásky po vyuzení namočíme do Tmavého pokryvu , který najdete na našem e-shopu.
V udírně následně zasušíme a krátce přeudíme.
Obsah sáčku je na 5 kg díla.
SLOŽENÍ: pepř černý, kmín, pepř zelený, dextróza, cukr, kvasničný extrakt, česnek, aroma, extrakty koření Koření neobsahuje sůl
Hmotnost : 65g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na víkend řezníkem |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.