Doprava ZDARMA od 1090 Kč

Dárková sada Řezník Tradiční

Kód: 1566
Dárek pro Radost Pouze Maloobchodní prodej
649 Kč
Skladem (>5 ks)

Obrázek1  Dárková sada koření a výrobků pro domácí dobroty  " Na víkend řezníkem "

V CENĚ VARIANTY: 

Paprika maďarská sladká TOP Quality

Česnek sušený granule

Majoránka 

Utopenci, sýry, octy

Špekáček Tradiční - směs koření na špekáčky

Tradiční Lovecký - směs koření na salámy

Šunkový salám -směs koření na salámy

Grilovací klobása - směs koření na klobásy

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárková sada obsahuje 8 druhů výrobků

 Paprika maďarská Sladká TOP Quality

 sušená zelenina mletá sladká

Složení: paprika sladká červená 

Kuchyňské použití: Paprika se používá do gulášů, pod dušená a pečená masa, k drůbeži, zvěřině, králíkovi, rybám a korýšům, do polévek, smetanových omáček, k dušené zelenině, k rýži a těstovinám a v tradiční české kuchyni.

Obsah balení : 70g

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

Česnek sušený granule

sušená zelenina 

Složení: česnek sušený granulovaný

Kuchyňské použití: Sušený granulovaný česnek se může na chvíli namočit do vody, slít a pak se s ním pracuje jako s čerstvým. Pokud se dá přímo na pánev, rychle se připaluje. Může se použít pod dušená masa, do salátů a polévek a také dresingů, kečupů a čatní. 

Obsah balení: 80g

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

Majoránka

jednodruhové koření

Složení: majoránka sušená nať

Kuchyňské použití: Používá se na polévky, dušená masa, karbanátky, pečená drůbež, pečená zvěřina, paštiky, zabijačkové pochoutky, salátové zálivky, mořské plody, fazolové pokrmy, lilky, pizzy, těstoviny, grilované maso, plněné papriky a v tradiční české kuchyni.

 Obsah balení : 20g

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

 Utopenci, sýry, octy

 kořenící přípravek směs

Složení: pepř černý, hořčice, cibule, česnek, chilli papričky, jalovec, nové koření, bobkový list

Kuchyňské použití: Utopencům - uzeninám, nakládaným sýrům a ostatním delikatesám dá tato směs vynikající pikantnost a barevnost.Vhodná na nakládání octů a olejů. Skvělá v tradiční české kuchyni.

 Obsah balení : 40g

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), celer

 

Špekáček Tradiční 

kořenící přípravek, sypká směs 

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

4kg hovězí přední, 2 kg boku, 2,8kg hřbetního sádla (druh masa je na Vaší volbě), 1-1,2 l studené vody, 200g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou  nebo namíchat na polovic

PŘÍPRAVA:

V mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4mm. Koření rozmícháme ve vodě, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí 2%, tedy 20g/1kg díla. Nechte dílo v nádobě do druhého dne odležet. Naplňte do přírodních střev. Vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 72 °C. Udíme 2-3 hodiny dozlatova. Po zauzení vložíme do hrnce s teplou vodou cca 72 °C a necháme odvářet po dobu 1 hodiny.

SLOŽENÍ: paprika sladká, cukr, sůl jedlá max.15%, česnek, pepř, extrakty koření( pepř bílý, muškátový ořech zázvor, koriandr)  Koření neobsahuje sůl ( sůl ve složení je jen nosič extraktů koření, tedy maso musíme solit)

 TIP:Špekáčky se narážejí do přírodních střev. Ručně se vážou potravinářským motouzem.

 Obsah sáčku je na 10 kg díla. 

 Hmotnost : 90g

Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C 

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

Tradiční lovecký  Balení obsahuje 3 ks salámových střev

kořenící přípravek, sypká směs na salámy

Co budeme potřebovat:  1kg hovězí přední, 1kg hovězí bok bez kůže, 0,2kg vepřové plece , 0,3 kg hřbetního sádla (druh masa je na Vaší volbě), 50g  pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic

Příprava : Na mlýnku umeleme  maso na požadovanou zrnitost 4 mm. Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně rozmícháme, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl  Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla). Nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet.

Naplňte do uditelných salámových  střívek (viz balení).Salám necháme fermentovat zatížený ( uděláme placku) v chladu 5-7 dnů. Salám osušte a vkládejte do  udírny na cca 40 °C. Udíme studeným kouřem , nejlépe opakovaně, ideálně několik dnů po sobě.

Složení: dextróza, koření (pepř černý, hřebíček ), sušená zelenina( česnek), extrakty koření     Koření neobsahuje sůl 

Typ: Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentováné výrobky (studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80 C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.

Obsah sáčku je na 2,5 kg díla. 

Hmotnost : 22g

Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C 

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

Šunkový salám Balení obsahuje 3 ks salámových střev

kořenící přípravek, sypká směs na salámy

Co budeme potřebovat: 2,5kg plecka nebo kýty,  ( druh masa je na Vaší volbě), 2 dcl studené vody, 50g  pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic

Příprava : Na mlýnku umeleme  maso na požadovanou zrnitost 4 mm. Kousky masa můžete nakrájet na kostičky, aby vznikla pěkná mozaika na řezu.Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně rozmícháme ve 2 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl  Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla). Nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet.

Naplňte do uditelných salámových  střívek (viz balení).nebo nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením. Salám osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udíme 12 hodin dozlatova.

Složení: pepř černý, kmín, pepř zelený, koriandr, dextróza, cukr, kvasničný extrakt, česnek, aroma, extrakty koření

 Sůl ve složení je jen nosič extraktů koření ( tedy maso musíte osolit)  Koření neobsahuje sůl 

Typ: Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentováné výrobky (studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80 C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.

Obsah sáčku je na 2,5 kg díla. 

Hmotnost : 28g

Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C 

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

 

Grilovací klobása

kořenící přípravek, sypká směs na klobásy

 Co budeme potřebovat: 2 kg plece, 2,5 kg boku ( druh masa je na Vaší volbě), 2-3 dcl studené vody, 100g  pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic

Příprava :  Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost. Do pomleté směsi přidáme koření, které rozmícháme ve 2-3 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu, nebo napůl s kuchyňskou solí (2% , tedy 20g/1kg díla. Nechte v nádobě dílo v lednici do druhého dne odležet. Naplňte do střívek velikosti 30-36 mm. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením.Do klobásek můžeme přidat tvrdý sýr, sušené švestky nebo sušená rajčata. Klobásky osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C.Udíme asi 7 hodin dozlatova.

Jemnou chutchto klobásek zvrazníte pidáním suench vestek, oech, sra nebo suench rajat.

Složení: pepř černý, saturejka, bazalka, petrželka, česnek, koriandr mletý, muškátový oříšek, mletý, cibule, dextróza, glukózový sirup, extrakty koření   Koření neobsahuje sůl 

Tip: Tato směs je výborná na výrobu domácích grilovacích  klobás typu  Bavorská klobása, které jsou vynikající jak do udírny, tak přímo na grill. Mají jemnou šunkovou chuť.

Chcete-li si vyrobit tenké grilovací klobásky doporuujeme pidat 18g soli na 1 kg díla. Po 24 hodinách v lednici je můžete pímo grilovat.

Obsah sáčku je na 5 kg díla. 

Hmotnost : 50g

Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C

Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer

Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.

 

 

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 1.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: