Dárková sada Řezník Tradiční
Kód: 1566Související produkty
Detailní popis produktu
Dárková sada obsahuje 8 druhů výrobků
Paprika maďarská Sladká TOP Quality
sušená zelenina mletá sladká
Složení: paprika sladká červená
Kuchyňské použití: Paprika se používá do gulášů, pod dušená a pečená masa, k drůbeži, zvěřině, králíkovi, rybám a korýšům, do polévek, smetanových omáček, k dušené zelenině, k rýži a těstovinám a v tradiční české kuchyni.
Obsah balení : 70g
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Česnek sušený granule
sušená zelenina
Složení: česnek sušený granulovaný
Kuchyňské použití: Sušený granulovaný česnek se může na chvíli namočit do vody, slít a pak se s ním pracuje jako s čerstvým. Pokud se dá přímo na pánev, rychle se připaluje. Může se použít pod dušená masa, do salátů a polévek a také dresingů, kečupů a čatní.
Obsah balení: 80g
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Majoránka
jednodruhové koření
Složení: majoránka sušená nať
Kuchyňské použití: Používá se na polévky, dušená masa, karbanátky, pečená drůbež, pečená zvěřina, paštiky, zabijačkové pochoutky, salátové zálivky, mořské plody, fazolové pokrmy, lilky, pizzy, těstoviny, grilované maso, plněné papriky a v tradiční české kuchyni.
Obsah balení : 20g
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Utopenci, sýry, octy
kořenící přípravek směs
Složení: pepř černý, hořčice, cibule, česnek, chilli papričky, jalovec, nové koření, bobkový list
Kuchyňské použití: Utopencům - uzeninám, nakládaným sýrům a ostatním delikatesám dá tato směs vynikající pikantnost a barevnost.Vhodná na nakládání octů a olejů. Skvělá v tradiční české kuchyni.
Obsah balení : 40g
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), celer
Špekáček Tradiční
kořenící přípravek, sypká směs
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
4kg hovězí přední, 2 kg boku, 2,8kg hřbetního sádla (druh masa je na Vaší volbě), 1-1,2 l studené vody, 200g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
PŘÍPRAVA:
V mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4mm. Koření rozmícháme ve vodě, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí 2%, tedy 20g/1kg díla. Nechte dílo v nádobě do druhého dne odležet. Naplňte do přírodních střev. Vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 72 °C. Udíme 2-3 hodiny dozlatova. Po zauzení vložíme do hrnce s teplou vodou cca 72 °C a necháme odvářet po dobu 1 hodiny.
SLOŽENÍ: paprika sladká, cukr, sůl jedlá max.15%, česnek, pepř, extrakty koření( pepř bílý, muškátový ořech zázvor, koriandr) Koření neobsahuje sůl ( sůl ve složení je jen nosič extraktů koření, tedy maso musíme solit)
TIP:Špekáčky se narážejí do přírodních střev. Ručně se vážou potravinářským motouzem.
Obsah sáčku je na 10 kg díla.
Hmotnost : 90g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Tradiční lovecký Balení obsahuje 3 ks salámových střev
kořenící přípravek, sypká směs na salámy
Co budeme potřebovat: 1kg hovězí přední, 1kg hovězí bok bez kůže, 0,2kg vepřové plece , 0,3 kg hřbetního sádla (druh masa je na Vaší volbě), 50g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
Příprava : Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4 mm. Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně rozmícháme, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla). Nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet.
Naplňte do uditelných salámových střívek (viz balení).Salám necháme fermentovat zatížený ( uděláme placku) v chladu 5-7 dnů. Salám osušte a vkládejte do udírny na cca 40 °C. Udíme studeným kouřem , nejlépe opakovaně, ideálně několik dnů po sobě.
Složení: dextróza, koření (pepř černý, hřebíček ), sušená zelenina( česnek), extrakty koření Koření neobsahuje sůl
Typ: Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentováné výrobky (studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80 C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.
Obsah sáčku je na 2,5 kg díla.
Hmotnost : 22g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Šunkový salám Balení obsahuje 3 ks salámových střev
kořenící přípravek, sypká směs na salámy
Co budeme potřebovat: 2,5kg plecka nebo kýty, ( druh masa je na Vaší volbě), 2 dcl studené vody, 50g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
Příprava : Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4 mm. Kousky masa můžete nakrájet na kostičky, aby vznikla pěkná mozaika na řezu.Do pomleté směsi přidáme koření, pořádně rozmícháme ve 2 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla). Nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet.
Naplňte do uditelných salámových střívek (viz balení).nebo nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením. Salám osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udíme 12 hodin dozlatova.
Složení: pepř černý, kmín, pepř zelený, koriandr, dextróza, cukr, kvasničný extrakt, česnek, aroma, extrakty koření
Sůl ve složení je jen nosič extraktů koření ( tedy maso musíte osolit) Koření neobsahuje sůl
Typ: Salámová střeva nejprve namočte do vlažné vody na 30 minut, aby změkla a lépe se Vám s nimi bude pracovat. Salámové střevo je vhodné pro výrobu masných výrobků tepelně opracovaných uzením, popřípadě uzením a vařením. Obal je také vhodný pro fermentováné výrobky (studenou cestou), nebo uzení sýrů. Na uzení a vaření do 80 C. Obal má dobrou smrštitelnost a loupavost i po vyschnutí výrobku. Obal není jedlý.
Obsah sáčku je na 2,5 kg díla.
Hmotnost : 28g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Grilovací klobása
kořenící přípravek, sypká směs na klobásy
Co budeme potřebovat: 2 kg plece, 2,5 kg boku ( druh masa je na Vaší volbě), 2-3 dcl studené vody, 100g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
Příprava : Na mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost. Do pomleté směsi přidáme koření, které rozmícháme ve 2-3 dcl vody, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu, nebo napůl s kuchyňskou solí (2% , tedy 20g/1kg díla. Nechte v nádobě dílo v lednici do druhého dne odležet. Naplňte do střívek velikosti 30-36 mm. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením.Do klobásek můžeme přidat tvrdý sýr, sušené švestky nebo sušená rajčata. Klobásky osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C.Udíme asi 7 hodin dozlatova.
Jemnou chuť těchto klobásek zvýrazníte přidáním sušených švestek, ořechů, sýra nebo sušených rajčat.
Složení: pepř černý, saturejka, bazalka, petrželka, česnek, koriandr mletý, muškátový oříšek, mletý, cibule, dextróza, glukózový sirup, extrakty koření Koření neobsahuje sůl
Tip: Tato směs je výborná na výrobu domácích grilovacích klobás typu Bavorská klobása, které jsou vynikající jak do udírny, tak přímo na grill. Mají jemnou šunkovou chuť.
Chcete-li si vyrobit tenké grilovací klobásky doporučujeme přidat 18g soli na 1 kg díla. Po 24 hodinách v lednici je můžete přímo grilovat.
Obsah sáčku je na 5 kg díla.
Hmotnost : 50g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 1.9 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.